...

     

Διαχείριση Εγκατάστασης

Διαχείριση Εγκατάστασης

Είναι ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Υπηρεσιών ( Facility Management) που συνδυάζει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες σαν μια λύση.

Υπηρεσίες Καθαρισμού

Υπηρεσίες Καθαρισμού

Οι υπηρεσίες καθαρισμού παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό σε νέες τεχνολογίες και συστήματα καθαρισμού.

Υπηρεσίες Ασφαλείας

Υπηρεσίες Ασφαλείας

Η υπηρεσία αυτή αποτρέπει συμβάντα απειλές και κινδύνους.

Υπηρεσίες Εστίασης

Υπηρεσίες Εστίασης

Η υπηρεσία αυτή δίνει την δυνατότητα να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες εστίασης για επιχειρήσεις

Τεχνικά Έργα

Τεχνικά Έργα

Η ανακαινίσεις των χώρων, με αρχιτεκτονικές διαμορφώσεις, κατασκευαστικές και διακοσμητικές λύσεις, με εναλλακτικές λύσεις και εφαρμογές σε εργασίες όπως, χρωματισμοί,…

Υπηρεσίες Ηλεκτρομηχανολογικής Συντήρησης

Υπηρεσίες Ηλεκτρομηχανολογικής Συντήρησης

Περιλαμβάνονται εργασίες, ελέγχων, επιθεωρήσεων, επισκευών, οι οποίες είναι απαραίτητες για να εξασφαλίζεται η συνεχής και αποδοτική λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων…

Διαχείριση Απορριμμάτων

Διαχείριση Απορριμμάτων

Διαχείριση απορριμμάτων με την αναγκαία διάθεση ειδικών συσκευών - εξοπλισμού, συλλογή - μεταφορά οικοδομικών απορριμμάτων, συγκέντρωση και μεταφορά ογκωδών αντικειμένων…

Υπηρεσίες Πρασίνου

Υπηρεσίες Πρασίνου

Οι υπηρεσίες πρασίνου περιλαμβάνουν, κατασκευή έργων πρασίνου, συντήρηση έργων πρασίνου, αυτόματο πότισμα, συνθέσεις κήπων, γκαζόν - κατασκευή, συντήρηση, φωτισμούς κτλ.

Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού

Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού

Στην υπηρεσία αυτή συγκαταλέγονται οι υπηρεσίες ανθρωπινού δυναμικού.

Διαχείριση Αναλωσίμων Υλικών

Διαχείριση Αναλωσίμων Υλικών

Είναι η προμήθεια και διαχείριση αναλωσίμων υλικών (υλικά υγιεινής, χαρτικά, είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαρισμού) για την καθημερινή εξυπηρέτηση του…

Υγειονομικές Εφαρμογές

Υγειονομικές Εφαρμογές

Υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την προστασία της Δημόσιας Υγείας από παράσιτα και χωρίζονται στου παρακάτω βασικούς πυλώνες.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Καλοκαιρινές απρόσμενες συναντήσεις με χερσαίες χελώνες

7742px-Graeca0005.JPGΙδιαίτερα το καλοκαιράκι που βρισκόμαστε περισσότερο στη φύση από ότι άλλες περίοδοι του έτους, τυχαίνει συχνά να συναντήσουμε χερσαίες χελώνες. Ας μάθουμε περί τίνος πρόκειται και πως μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία τους. Στην Ελλάδα υπάρχουν 3 είδη στεριανών χελωνών: η Λιβαδοχελώνα ή Μεσογειακή (Testudo hermanni), η Ελληνική (Testudo graeca) και η Κρασπεδωτή (Testudo marginata).

 ΠΩΣ ΖΟΥΝ

Χρειάζονται ζεστό κλίμα , γι' αυτό ζουν μόνο στην ηλιόλουστη Μεσόγειο και κυρίως σε χαμηλό υψόμετρο. Κάνουν καθημερινά αρκετές ώρες ηλιοθεραπεία, γιατί η ακτινοβολία και η ζεστασιά του ήλιου είναι απολύτως απαραίτητες για τις χελώνες, ώστε να διατηρούνται υγιείς. Το ίδιο αναγκαία είναι και η σκιά στην οποία αποτραβιούνται (συνήθως κάτω από θάμνους) όταν νοιώθουν την ανάγκη. Ξεχειμωνιάζουν ναρκωμένες σε προφυλαγμένα μέρη κάτω από πέτρες ή θάμνους (συνήθως σκάβουν μέσα στο έδαφος). Την περίοδο αυτή ζουν από τα αποθέματα λίπους και νερού που έχουν συγκεντρώσει, τρώγοντας μεγάλες ποσότητες χλόης και αγριόχορτων κατά την περίοδο που είναι δραστήριες.

Τρέφονται κυρίως με φυτά και άνθη, λιγότερο με φρούτα, και σπανιότερα με ασπόνδυλα. Αν βρουν νερό πίνουν πολύ. Γεννούν άσπρα στρογγυλά αβγά σε τρύπα που σκάβουν στο χώμα.
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
Από πυρκαγιές, αυτοκίνητα, φυτοφάρμακα, ψεκασμούς, αγροτικά μηχανήματα και από
πάρα πολλούς ανθρώπους που θα τις αφαιρέσουν από το φυσικό τους περιβάλλον για να τις κρατήσουν ως κατοικίδια. Συνήθως τις αναγκάζουν να ζήσουν σε ακατάλληλους κήπους, ακόμα και σε βεράντες ή γλάστρες. Θα ζήσουν έτσι αρκετό καιρό σε βασανιστική σκλαβιά, για να πεθάνουν πολύ πιο σύντομα από όσο αν ζούσαν στη φύση.
ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΟ
Υπάρχουν διάφορα εξωτερικά ανατομικά χαρακτηριστικά από τα οποία ξεχωρίζουμε το φύλο της στεριανής χελώνας. Τα σημαντικότερα είναι το σχήμα της ουράς και του καβουκιού. Στην αρσενική, το πλάστρον (το κάτω μέρος του καβουκιού) είναι ελαφρώς κοίλο. Εξαίρεση αποτελεί η Μεσογειακή χελώνα της οποίας το πλάστρον είναι επίπεδο. Η ουρά και στα 3 είδη είναι αρκετά μακριά και όταν η χελώνα περπατά την κρατά μαζεμένη στο πλάι.
Στη θηλυκή χελώνα το πλάστρον είναι επίπεδο και στα 3 είδη. Η ουρά είναι κοντή και χοντρή.
Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αρχίζουν να διαμορφώνονται στην περίοδο της εφηβείας, δηλαδή σε άτομα άνω των 5-7 ετών.
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
• Στην εξοχή, αν βρούμε χελώνα στην άσφαλτο, ας τη μεταφέρουμε μακριά από το δρόμο. Προς την κατεύθυνση που έχει, γιατί αλλιώς θα γυρίσει πάλι στον δρόμο.
• Αν φάμε στην εξοχή ας μαζέψουμε τα σκουπίδια μας, ιδιαίτερα τις πλαστικές συσκευασίες. Οι χελώνες κινδυνεύουν αν τις φάνε ή αν παγιδευτούν μέσα σε αυτές.
• Αν βρούμε μια τραυματισμένη χελώνα ας τη μαζέψουμε και ας απευθυνθούμε στον αρμόδιο φορέα. Έστω και ελαφρά τραυματισμένη, πρέπει να θεωρείται επείγον περιστατικό. Πολλές χελώνες χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν ή δεν επιβίωσαν του τραυματισμού τους, γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην περίθαλψή τους από κτηνίατρο ειδικευμένο στις χελώνες.

 

 

Facility Management Companies in Greece

 

...